Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}

Το 1979 ένα νέο ζευγάρι, ο Αντώνης και η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί της Κω. Εδώ φτιάχνουν το σπίτι τους, εργάζονται, μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεκαπέντε χρόνια μετά, νιώθουν την ανάγκη να ανταποδώσουν τη φιλοξενία στην Κω, δημιουργώντας κάτι νέο. Λάτρεις και οι δυο του κρασιού, οραματίζονται να αναβιώσουν την αμπελοκαλλιέργεια στο νησί, την οποία έχει σχεδόν εξαφανίσει η ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού. Αναζητούν γη στην περιοχή της Μινιέρας Ασφενδιού, εκεί όπου κατά την αρχαιότητα εκτείνονταν αμπελώνες που τροφοδοτούσαν όλα λιμάνια της Mεσογείου και της Mαύρης Θάλασσας με το φημισμένο «μελάντατον» (βαθύ κόκκινο) και «λευκοκώον» (ανοιχτόχρωμο) κρασί της Κω.

Το 1996 ξεκινούν, σε 17 στρέμματα στους πρόποδες του όρους Δίκαιος, φυτεύσεις διεθνών ποικιλιών, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δημήτρη Σταύρακα. Τα πρώτα τους κρασιά εμφιαλώνονται το 2003, ενώ το 2007 καταφέρνουν, μετά από έναν επίμονο αγώνα, να ενταχθεί η Κως στις Προσταστευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) της Ελλάδας, θωρακίζοντας έτσι την οινοποιητική ταυτότητα του νησιού.

Εκείνα τα πρώτα αμπέλια, ηλικίας 25 ετών σήμερα, δίνουν τα εξαιρετικά συμπυκνωμένα κρασιά KTIMA AKRANI SINGLE BLOCK MINIERA, που αποτυπώνουν το ιστορικό terroir της Μινιέρας, αλλά και σηματοδοτούν το ξεκίνημα του Κτήματος Ακράνι στον κόσμο του κρασιού. 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ