Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}

Όλοι οι οινοποιοί του πλανήτη λένε "ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ...",

Η ομάδα Akrani λέει "ΟΚ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΕΙΦΟΡΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ..."

Για να διατηρήσουν την κληρονομιά τους και να ενισχύσουν την αειφόρο ανάπτυξη των αμπελώνων, η ομάδα Akrani δεσμεύεται στο να καλλιεργεί ποικιλίες οινοστάφυλων χρησιμοποιώντας τις αρχές της "οικολογικής μηχανικής". Διασφαλίζουν μία υγειή ισορροπία μεταξύ της αμπέλου, του εδάφους, του νερού και της φυσικής βιοποικιλότητας.

Η χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων και μηκυτοκτόνων δεν αποτελεί επιλογή. Για να ελέγξουν την ανάπτυξη ασθενειών, καθώς και τον υπερπληθυσμό κάποιων καταστροφικών εντόμων υλοποιούν αντίστοιχα  προληπτικές επεμβάσεις με ανόργανα στοιχεία του εδάφους και με φυσικούς εχθρούς αυτών στην τροφική αλυσίδα. Επιπλέον, σκευάσματα βασισμένα σε εκχυλίσματα αρωματικών φυτών, δικής τους παραγωγής, ψεκάζονται για τις αντιμηκυτιακές ιδιότητες τους. 

Αυτά τα Μεσογειακά φυτά αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό διατροφής των μελισσών, καθώς εμπλουτίζουν με μοναδικά αρώματα το μέλι τους.

Αναφορικά με την ετήσια διαχείριση του εδάφους, εφαρμόζεται ακαλλιέργεια διατηρώντας τα αυτοφυή χορτάρια μέσα στο αμπέλι, γεγονός ελκυστικό για την παρουσία μεγάλου αριθμού ωφέλιμων εντόμων. Μόνο μία καλλιεργητική εργασία εδάφους γίνεται στις αρχές καλοκαιριού προκειμένου να κοπούν τα υπέργεια στελέχη των χόρτων, κάτι που βοηθάει τη γη να διατηρήσει καλύτερα τα υγρασιακά της αποθέματα. Σε ότι έχει να κάνει με την απαιτούμενη τροφοδοσία των χωραφιών σε οργανική ουσία γίνεται ενσωμάτωση ενός οργανικού κομπόστ.

Με αυτό τον τρόπο, μέρος των θρεπτικών στοιχείων που κατανάλωσε η μητέρα γη για τη σοδειά της, επιστρέφεται πίσω στη φυσική πηγή. 

"Πιστεύουμε ότι τα μοναδικά κρασιά γεννιούνται από παλιά αμπέλια, γιατί αυτά μπορούν να εκφράσουν το μητρικό πέτρωμα των εδαφών μας. Για εμάς, η επιμέλεια ενός ζωντανού οικοσυστήματος, με όλους τους μικρό οργανισμούς σε πλήρη δράση, οδηγεί σε ένα έδαφος που μπορεί να αναπνέει σωστά και παρομοίως μπορεί η ριζική δομή. Επιδιώκουμε βαθιές ρίζες και κορμούς μεγάλης διαμέτρου, γιατί ευνοούν την ποικιλότητα των γεύσεων και τον χαρακτήρα στα κρασιά μας. 

Μα πάνω από όλα, θα θέλαμε να δούμε την επόμενη γενιά να κληρονομεί μία γόνιμη και αειφόρο γη"

H OMAΔΑ ΑΚΡΑΝΙ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ